Прямо у Каневі на березі Дніпра: Посол Великої Британії розчулив мережу віршем Тараса Шевченка (відео)

Україна 9 березня відзначає 210 років з дня народження Тараса Шевченка. Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс вшанував пам'ять великого українського поета, продекламувавши один із найвідоміших його віршів. Відео з'явилося на офіційній сторінці посольства у Facebook, передають Патріоти України.

Мартін Гарріс зачитав «Реве та стогне Дніпр широкий», а відео було зняте у Каневі на березі Дніпра, де похований Тарас Шевченко.

«З днем народження, Тарасе Шевченку! Happy birthday, Taras Shevchenko!», – написав Гарріс під відео.

Користувачі мережі щиро подякували послу у коментарях за підтримку. «Повага Послу Великої Британії! Людині яка не просто виконує дипломатичні обов’язки а пізнає і мову України і культуру і намагається Відчути наш народ і зрозуміти чим допомогти як визначити пріоритети співпраці з Британією і навіть у напрямку підтримки прав людей з інвалідністю під час війни з країною-вбивцею. Посол Працює! Подяка», – написав громадський діяч, голова Національної Асамблеї людей з інвалідністю України Валерій Сушкевич.

Українці також дякували за щирість та зворушливе виконання. «Британія знається на справжніх цінностях! Чудове виконання і всі деталі (Канів, краєвиди) працюють на зміст! Дякую сердечно за підтримку нашої країни! Неймовірне виконання і влучно підібраний контекст», – додала керуіниця курсу української мови у Нюрнбергському освітньому центрі Наталія Іванченко.

Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс відомий своєю любов'ю до поезії. У січні цього року під час заходу у посольстві Великої Британії, присвяченого дню народження великого англійського поета Роберта Бернса, він продекламував «Заповіт» Шевченка.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...