"Проблем з опануванням немає": У ЗСУ зразків озброєння більше, ніж у НАТО, - Генштаб

Українські військовослужбовці не мають проблем з вивчення та опануванням артилерійських систем іноземного виробництва, адже зразків озброєння у ЗСУ більше, ніж у НАТО. Про це 3 листопада заявив начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу ЗСУ, бригадний генерал Сергій Баранов в інтерв‘ю онлайн-проєкту KYIV NOT KIEV, передають Патріоти України.

"У нас уже зразків озброєння більше, ніж у НАТО. Це створює певні труднощі щодо логістичного забезпечення, але в нас немає жодного зразка, який ми не можемо використовувати, який ми не можемо обслуговувати та вдосконавлювати також. В Україні — унікальні люди. У нас немає проблем із вивченням і застосуванням (західних — ред.) артилерійських систем", — заявив бригадний генерал.

Він зазначив, що термін перебування на службі в ЗСУ не має суттєвого значення для опанування різних видів зброї, тому до навчань на артсистемах, які надають країни-союзники, допускаються як досвідчені артилеристи, так і нещодавно мобілізовані. Головне це — бажання, а досвід приходить під час тренувань.

"Безумовно, той, хто вже має досвід, опановує новий зразок набагато легше, бо фізичні процеси не відмінити. Є закони фізики, які впливають на політ снаряда. Для тих, хто має досвід набагато легше, але по термінам вивчення — взагалі не бачу проблем", — пояснив Баранов.

Він наголосив, що обсяги та темпи постачання озброєння західними партнерами залежить також від успіхів артилеристів на фронті.

"Хто дасть зброю, якщо ми не зможемо її опанувати, тому, так, від цього, безумовно, усе залежить", — зазначив генерал. Щодо порівняння західних артилерійських систем і українських генерал Сергій Баранов заявив: "Десь щось краще в "Богдані", десь щось краще в "Цезарі". Наші виробники зробили достойну гармату. Сподіваюсь, що ми її тільки покращимо і після війни вона займе потужну нішу серед озброєнь світу".

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...