"Продають" найвірніші "братушки": "Третій Рим" у процесі підготовки розкольницького вселенського православного собору проти Константинопольської патріархії та ПЦУ отримав "ніж у спину"

Одна з п'яти найстаріших помісних церков, участь котрої у промосковському неканонічному шабаші вважалась питанням вирішеним, раптом відмовилась, не зважаючи на тиск з боку Асада та Путіна

Так звана "братня зустріч" предстоятелів помісних православних церков, котру збирає на Близькому Сході недоімперія, зазнала дошкульного удару, зазначають Патріоти України. Москва, образившись на Вселенський патріархат за автокефалію Україні, намагається перехопити владу в православному світі. Виходить поки відверто погано.

Мало того, що там не буде представника Вселенського патріархату, котрий єдиний має канонічне право скликати собори помісних церков православного світу, від участі від участі офіційно відмовилась вже половина запрошених делегацій. Навіть Грузинська церква, де вплив РПЦ дуже потужний. А тепер відкинули можливість своєї участі в антиконанічній "сходці" навіть сирійці! Незважаючи на міцну дружбу Володимира Путіна з Башаром Асадом. Антіохійська церква Сирії офіційно повідомила Москві, що не приїде. Про це написав російський Telegram-канал "Катимся". Далі мовою оригіналу.

"Неожиданное продолжение вчерашней истории. Антиохийская церковь (Дамаск, Сирия), которая была в категории «вероятно поедет» на сходку ФСБ в Аммане (в силу большого влияния РФ в регионе), вставила нож в спину русским братушкам - и тоже не едет.

Месяц русские радостно трубили, что Сирия-то, друзья большие, точно-точно поедет. Они-то, сирийцы, не предадут ФСБ, крышующее Асада. Не может же такого случится. А вчера госмедиа в РФ даже вывалили целую инфографику, показывающую, что Вселенский патриархат-то в меньшинстве и все едут:)

Итого. Теперь не более 4 глав из 15 будет. Как это назвать? Провал - ну, как-то легко. Знаю. Это позорный провал. Теперь только Гундяеву осталось отказаться. Потому что просто стыдно ехать. Какая «встреча глав церквей»? Где они - главы? Кто будет осуждать Варфоломея и ПЦУ?

Встречу проведут, конечно. Нельзя же внутренним болванам ничего не скормить, раз так распиарили великое собрание и приход третьего рима. Но покажут!"

"Для перемоги нам потрібна диктатура": Нардеп від "Слуги народу" відзначився скандальною заявою

вівторок, 19 березень 2024, 13:41

Нардеп від "Слуги народу" Сергій Демченко заявив, що зараз максимальну кількість рішення приймає особисто президент Володимир Зеленський і "диктатура – це інструмент, який може допомогти нам перемогти у війні проти Росії". Про це він сказав в ефірі тел...

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...