Прогавили стратегічну локацію: Росіяни безуспішно штурмують нещодавно звільнений острів Нестрига у дельті Дніпра, - ЗСУ

Російські загарбники безуспішно штурмують острів Нестрига, над яким нещодавно встановили контроль українські захисники, а також продовжують атаки на село Кринки на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це у вівторок, 30 квітня, в ефірі телемарафону повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук.

"Сьогодні вони вже зранку два штурми здійснювали на Нестригу, й обидва невдало. Відступили з втратами безуспішно. Це останній острів від Велетенського. Фактично це останній острів перед гирлом річки. Фактично останній острів на правобережній частині цих островів у цьому районі", - розповів спікер.

Плетенчук зазначив, що важливо закрити цю територію від можливих диверсантів або можливих ворожих виходів, і це було зроблено українськими бійцями, які вибили звідти росіян.

У районі села Кринки ситуація залишається складною, але, як підкреслив спікер, ворожі атаки там були безуспішними.

"Ситуація там залишається складною. Насамперед через те, що фактично морпіхи тримаються автономно, оскільки між нами річка Дніпро і, звичайно, логістика там дуже складна. Як і ротація, і евакуація, і інші питання. Проте вони продовжують утримувати свої позиції, незважаючи на те, що сили противника переважають у кількості", - додав Плетенчук.

"Я вірю в верховенство права": Дружина Джорджа Клуні рекомендувала арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАС

вівторок, 21 травень 2024, 21:31

Міжнародний кримінальний суд вивчає можливість видати ордер на арешт прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху та інших лідерів Ізраїлю, а також угруповання ХАМАС. До складу експертної групи, яка дала таку рекомендацію, входила зокрема Амаль Клуні –...

Туск не виключає причетності росіян до масштабної пожежі у Варшаві

вівторок, 21 травень 2024, 21:04

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск допустив, що російські спецслужби можуть стояти за підпалом торговельного центру у Варшаві раніше цього місяця, але закликав утриматись від спекуляцій до завершення розслідування. Про це він сказав на пресконференції...