Прогноз невтішний: Скільки людей залишиться в Україні через 15 років після війни - оцінка демографів

Якщо війна в Україні закінчиться наприкінці 2024 року чи в 2025 році, то через 15 років після цього кількість населення становитиме приблизно 30,5 млн людей. Про це розповів заступник директора з наукової роботи Інстистуту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Олександр Гладун розповів "24 каналу", передають Патріоти України.

Демографи оцінили, що на початок 2022 року кількість населення України становила приблизно 42 млн. Йдеться про кордони 1991 року, тобто разом з окупованим Кримом та захопленими частинами Донеччини і Луганщини.

За словами Гладуна, аби спрогнозувати чисельність населення, довелося закласти прогнози щодо народжуваності, смертності та міграції. Але найперше питання, яке потрібно було вирішити – коли закінчиться війна.

"Адже під час війни демографічні процеси мають свої особливості, протягом двох-чотирьох років після війни є свої особливості. Лише після цього періоду демографічні процеси більш-менш стабілізуються. Тоді в цей період можна робити більш-менш точні прогнози", – пояснив заступник директора з наукової роботи Інстистуту демографії.

Британська розвідка оцінила, чи вдалося РФ досягти успіхів біля Часового Яру

четвер, 9 травень 2024, 15:43

озвідка Великої Британії повідомила, що, попри значну кількість атак, Росія у квітні не досягла великих успіхів на сході й зазнала значних втрат. Деталі: За словами відомства, кількість атак на околиці Часового Яру з березня по квітень 2024 року зросла...

"Бавовна" була потужна: З'явилися знімки наслідків удару по нафтобазі в Луганську

четвер, 9 травень 2024, 15:26

Російська служба Радіо Свобода опублікувала супутниковий знімок з наслідками удару по нафтобазі в Луганську 7 травня. Деталі: Повідомляється, що на фото за 8 травня видно сліди пожежі й щонайменше три знищені вогнем ємності для зберігання палива. Видан...