Проговорився: На переговорах з Туреччиною Лавров натякнув, що хоче РФ в обмін на "зернову угоду"

Проговорився: на переговорах з Туреччиною Лавров натякнув, що хоче РФ в обмін на "зернову угоду"

Росія, ймовірно, зірвала "зернову ініціативу", щоб додати в угоду пункт про експорт російських добрив. Про це стало відомо за підсумками розмови очільника МЗС країни-агресорки Сергія Лаврова та міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, передають Патріоти України.

Лавров вкотре згадав брехливі звинувачення на адресу України щодо нібито "використання гуманітарного коридору та українських портів, визначених на користь вивезення сільськогосподарської продукції, для ведення бойових дій проти РФ".

"Сторони також погодилися з необхідністю вживання ООН та західними країнами додаткових заходів щодо реалізації пакетної угоди щодо російських добрив та сільгосппродукції", – йдеться в повідомленні.

За цією офіційною і малозрозумілою для простих громадян заявою може бути прихований зміст. Як відомо, РФ обмежила експорт азотних і складних комплексних добрив. Хоча високий представник ЄС Жозеп Боррель запевнив: Євросоюз не запроваджував жодних санкцій на поставки на зовнішні ринки добрив російського виробництва. Такі дії країни-агресорки ще спричинили ще більше зростання цін на продовольство у світі.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів в дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...