Проявила вже знаний характер: Верещук звинуватила Кличка, що він не вміє рахувати

За даними Держстату, кількість учнів в школах Києва збільшується в 20 разів швидше, ніж зростає кількість місць в школах.

Києву не вистачає 57 шкіл і 70 дитсадків. Мер Кличко неодноразово заявляв, що кожен рік в столиці необхідно вводити в експлуатацію не менше 10 шкіл і 16 дитсадків, але цього не відбувається, повідомляють Патріоти України.

«Необхідно 57 шкіл, а за 5 років побудовано або реконструйовано всього вісім. 57 і 8! Здається, у когось проблеми з арифметикою. Або з бажанням розбиратися з нагальними проблемами киян», - заявила народний депутат України Ірина Верещук.
«Від того, що київська влада ховає голову в пісок, проблема не вирішиться сама по собі. Знаєте, скільки можна було побудувати шкіл на гроші, які були переплачені за Шулявський міст? Щонайменше сім», - вважає Верещук.

Раніше повідомлялося, що будівництво Шулявського шляхопроводу обійшлося майже втричі дорожче, ніж було заплановано - 1,7 мільярда гривень замість 600 мільйонів. Що ж стосується нестачі шкіл в столиці, то за даними Держстату, кількість учнів в школах Києва збільшується в 20 разів швидше, ніж зростає кількість місць в школах.

Так, число учнів шкіл в середньому збільшується на 10 тисяч в рік. Серед них приблизно 5 тис. припадає на учнів початкової школи. При цьому кількість навчальних місць в школах збільшується в середньому на 0,5 тисячі.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...