Пройти іспит визнання "ЛДНР": Пакет санкцій ЄС у разі вторгнення включає "Північний потік-2", - канцлер "проросійської" Австрії

Пакет санкцій, підготовлений Європейським Союзом у разі вторгнення Росії в Україну, включає заходи проти газопроводу "Північний потік-2". Про це заявив у понеділок канцлер Австрії Карл Негаммер, його цитує агентство Reuters, зазначають Патріоти України.

"Тоді (у разі вторгнення Росії) сертифікацію (газопроводу) буде призупинено. У цьому немає жодних сумнівів. Тому це означає, що "Північний потік-2" є частиною санкцій", - сказав Негаммер на пресконференції в понеділок.

Негаммер додав, що підготовлені Євросоюзом санкції можуть бути "активовані одним натисканням кнопки", а обхід цих санкцій "неможливий" або "по можливості ускладнений" завдяки гарній підготовці Єврокомісії, додає австрійське видання Der Standard.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи буде також активований режим санкцій, якщо Путін визнає незалежність ОРДЛО, Негаммер сказав, що "режим санкцій узгоджується в межах Європейського Союзу, тому я прошу у вас розуміння, що тут не буде окремих думок".

До цього від європейських політиків також лунали заяви про можливість зупинки проєкту "Північний потік-2" у разі нападу РФ на Україну.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок говорила, що у разі російського вторгнення в Україну газопровід "Північний потік-2" може потрапити під санкції Заходу.

Про те, що газопровід "Північний потік-2" не буде запущено в роботу, говорив і глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...