"Промосковське ла*но-телеканал "Наш" показало мої жести як щось схоже на зігу": Учасник маршу на честь дивізії "Галичина" пояснив скандальний жест (фото, відео)

Марш на честь дивізії "Галичина" в Києві

Як повідомляли ПУ, поліція склала адмінпротокол на учасника маршу на честь дивізії СС "Галичина" в Києві за використання нацистського вітання, і справою займеться суд. Сам чоловік запевнив, що не" зігував", його жест був вирваний з контексту і поданий представниками ЗМІ невірно. Про це Володимир Кошовенко написав у своєму Facebook.

Тут варто зауважити, що чоловік, на якого правоохоронці склали "хуліганку", у присутності понятих від підпису протоколу про адміністративне правопорушення відмовився. У поліції поінформували, що матеріал у справі буде направлений до суду для подальшого прийняття рішення.

Кошовенко в мережі пояснив ситуацію, яка сталася на акції в столиці на 78-ту річницю створення 14-ї гренадерської дивізії військ СС (Waffen SS) "Галичина". Чоловік наголошує, що не "зігував", а тримав пальці у формі тризуба і робив фото на тлі Львівського лева на штандарті.

"Я не належу до жодної партії чи організації. Я не є прихильником ані московського світу, ані гітлерівського фашизму. Я засуджую обидва режими, тому що це всесвітнє зло!"- зазначив він.

При цьому, за словами чоловіка, "промосковське ла*но-телеканал "НАШ" показало мої жести як щось схоже на зігу".

"На відео чітко видно, що рука лежить на серці, потім піднята до долу і знову на серці. Насправді, я не мав на меті робити зігу, а просто сфотографуватись", - розповів Кошовенко.

У підсумку, вважає чоловік, у нього вийшов жест у вигляді "римського" привітання, але з пальцями у формі тризуба.

"На жаль це була величезна моя помилка. Визнаю і каюсь", - написав Кошовенко і вибачився перед організаторами акції "за зіпсовану картинку".

Додамо, що зараз сторінка чоловіка в Facebook заблокована. Ось як виглядає жест Кошовенка, показаний з різних ракурсів, в профіль і анфас:

Учасник маршу на честь дивізії "Галичина" пояснив скандальний жест: що це було (фото, відео)

Кадр з телеканалу "Наш"

Учасник маршу на честь дивізії "Галичина" пояснив скандальний жест: що це було (фото, відео)

Знімок від InfoMaidan

Нагадаємо, що крім дрібного хуліганства, слідчі розпочали кримінальне провадження стосовно чоловіка за ч.1 ст. 431-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) КК.

Раніше повідомлялося, що в Інституті нацпам'яті різко висловилися про марш у Києві на честь дивізії "Галичина". Директор УІНП Антон Дробович назвав акцію провокаційною і неприпустимою.

На скандальний захід, який був поданий організаторами як марш вишиванок, також відреагував Офіс президента. Там заявили, що очікують від Нацполіції та МВС встановлення всіх обставин і притягнення до відповідальності всіх винних у порушенні закону.

ППО посилиться: Виробник IRIS-T обіцяє надіслати ще одну систему в Україну "за кілька тижнів"

четвер, 18 квітень 2024, 15:30

Гельмут Раух, керівник збройової компанії Diehl Defense, яка виробляє засоби протиповітряної оборони IRIS-T SLM, анонсував доставку ще одніє системи в Україну за кілька тижнів, передають Патріоти України. Деталі: Раух прибув до Києва разом з групою під...

Перевзувся? "Ми не можемо грати в політику": Джонсон назвав надання допомоги Україні критично важливим

четвер, 18 квітень 2024, 15:24

Спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон назвав ухвалення пакета військової допомоги Україні критично важливим. За його словами, політичні ігри в цьому питанні є неприпустимими, передають Патріоти України. . Відповідну заяву Джонсон...