Пропозиція Фокіна може привести до окупації підконтрольних Україні районів Донеччини та Луганщини, - політолог (відео)

Навряд чи жителі більш-менш благополучних міст та селищ хочуть опинитися під управлінням російських маріонеток.

Надання особливого статусу всьому Донбасу загрожує подальшою втратою територій. Про це заявив політолог Віктор Уколов, передають Патріоти України.

Так, він прокоментував заяву першого заступника голови української делегації у ТКГ Вітольда Фокіна. "Те, що він сказав, що особливий статус, як він його назвав, – а в законі написано, що особливий порядок самоврядування в ОРДЛО, – має поширитися на всю територію Донбасу, в перспективі, якщо продовжувати цю логіку, може привести до окупації всієї Донецької і Луганської областей. Чому? Він же закликав одночасно провести вибори, не чекаючи відводу військ і деокупації краю. В таких умовах Пушилін точно стане главою "ДНР", як вони їх називають, ті окремі райони", - сказав Уколов.

"Якщо "особливий статус" буде поширений на всю територію Донецької області, я вже не кажу про те, що це потребує змін до Конституції України, ми втратимо… А ви запитали у мешканців Маріуполя, Костянтинівки або, наприклад, в Луганській області Лисичанська чи Сєверодонецька, чи хочуть вони потрапити під цей "особливий статус", під керівництво російських маріонеток? Так от, саме за це Фокіна і внесли до "Миротворця", - додав він.

Джерело: Прямий

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...