Проросійські бойовики ракетним ударом знищили українські військово-транспортні літаки, загинув командир загону пілотів

Москва посилює свої позиції в Лівії, щедро озброюючи "Лівійську національну армію" фельдмаршала Халіфа Хафтар, котрий в свій час навчався у Москві, а наразі очолює проросійський режим, котрий намагається знищити прозахідний Уряду національної єдності.

У Лівії під час ракетного обстрілу знищено два військово-транспортних літаки Іл-76, які, ймовірно, належать приватній українській авіакомпанії.

Також вибухнув склад боєприпасів, що належить силам Лівійської національної армії під керівництвом Халіфи Хафтара. Про це повідомляє телеканал Al Jazeeraз посиланням на заяву Уряду національної єдності, зазначають Патріоти України.

"Літаки, за умовами фрахту, перевозили зброю з Об'єднаних Арабських еміратів для однієї зі сторін конфлікту і, за непідтвердженими даними, пілотувалися українськими екіпажами. Командир одного з літаків загинув під час ракетного удару", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що інцидент стався під час боїв сил Лівійської національної армії та Уряду національної єдності (УНЄ) за аеропорт Аль-Джуфра. Поки офіційні коментарі від сторін конфлікту в Лівії відсутні.

Загиблий українець - Володимир Бухальський, який працював заступником командира авіабригади. Він пройшов не одну гарячу точку, брав участь у багатьох операціях "Північний сокіл". Доводилося йому бувати і в Лівії. У 2011 році він був командиром екіпажу літака, який вивозив українців із початком масових заворушень. У нього залишилися дружина і дочка, які живуть в Мелітополі. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...