"Прорвалися у двох місцях, декілька сотень метрів було до Торецька": Сазонов розповів про наступ ворога і жорсткі бої на Донеччині

Російські військові намагаються прориватися до міста Торецьк, з деяких позицій їх вибивають українські підрозділи. Про ситуацію на Торецькому напрямку в ефірі "Апостроф TV" 6 серпня повідомив військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов, передають Патріоти України.

"По Торецьку ворог (армія РФ — ред.) вже намагається прорватися до самого міста. Вже учора десь в обід вони прорвалися у двох місцях, там декілька сотень метрів було до Торецька, вже чекаємо на міські бої. Але потім було декілька наших проривів. Там така приватна забудова одноповерхова і наші штурмовики заходили, зачищали позиції, вибили їх (росіян — ред.) звідти. Така ситуація продовжується, немає суцільної лінії фронту під Торецьком. Різні українські підрозділи діють в різних місцях, заходячи у фланг противника (військових РФ — ред.), обходячи його".

Російська армія має перевагу в особовому складі, снарядів, кількості стволів артилерії, скидає багато КАБів на Торецьк, Часів Яр, Костянтинівку, уточнив військовий.

"Вчора вони були вибиті майже з декількох позицій. Але у Залізному, Північному, Південному, а це майже Торецьк, мені здається, що найближчим часом ми будемо битися вже, тримати оборону самого Торецька, а можливо будуть міські бої. Потроху вони (російські військові — ред.) просуваються, користуючись тим, що сконцентрували багато резервів, кидають нові резерви".

За даними ОСУВ "Хортиця" у Telegram, Сили оборони протягом трьох місяців щодня на цьому напрямку ліквідовують не менше тисячі військових.

Росія тисне на п'яти напрямках на сході: Селезньов розповів про небезпеку на фронті

середа, 7 серпень 2024, 6:56

Збройні сили Російської Федерації спробують посилити тиск на декількох напрямках на фронті. Зокрема, основний осередок бойових дій - схід України. Про це повідомив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі FREEДОМ, передають П...

"Не будуть підтримувати всю лінію боєзіткнення": Експерт розповів про перші цілі для українських F-16

середа, 7 серпень 2024, 6:22

Літаки F-16, які напередодні отримала Україна від союзників, будуть допомагати засобам ППО знищувати ворожі ракети, повідомив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України. "Але не всю номенклатуру. У тій кільк...