Прослуховування на черзі: У Раді зробили перший крок до тотального контролю за нардепами

Комітет парламенту з питань правоохоронної діяльності рекомендував Верховній раді схвалити законопроект президента Володимира Зеленського про дозвіл на прослуховування нардепів. Рішення ухвалили у понеділок, передають Патріоти України.

Пропонується вилучити норму закону "Про статус народного депутата". Передбачається надати Національному антикорупційному бюро та Державному бюро розслідувань право самостійно знімати інформацію з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій.

З Кримінального процесуального кодексу хочуть вилучити так звані "правки Лозового" про порядок обчислення і продовження строків досудового розслідування, призначення і проведення експертизи, можливості оскарження повідомлення про підозру.

Також пропонується надати слідчому судді, суду не визначати розмір застави у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого корупційного злочину.

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...