"Просто перестать стрелять" - не вихід: Полк "Азов" звинуватив владу у "синдромі пацифізму"

На фронті практично щодня стикаються зі злочинами російських агресорів, фахово документувати та ефективно розслідувати які можуть лише юристи, знайомі з військовою справою, тому ліквідувати військову прокуратуру - погана ідея.

Командування полку Азов вважає недоцільною ліквідацію військової прокуратури в Україні. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомляє "Твій полк 2.0", передають Патріоти України.

"Жодною мірою не належачи до зацікавлених сторін, як професіонали військової справи, що роками перебувають на лінії вогню, маємо висловити позицію, аби не стояти осторонь. Завдання військової прокуратури в зоні бойових дій виходять далеко за обсяг функцій, що їх здійснюють цивільні прокурори в межах адміністративно-територіальних одиниць", - вважає командування полку "Азов".

"На фронті ми практично щодня стикаємося з воєнними злочинами російських агресорів, фахово документувати та ефективно розслідувати які можуть лише юристи, знайомі з військовою справою та які самі є військовослужбовцями. Ліквідація військової прокуратури під час війни є фатальним проявом того самого синдрому пацифізму, який сто років тому поховав молоду Українську народну республіку", - йдеться в заяві.

Командування зазначає, що практика доводить необхідність не скорочення, а розширення функцій військових прокуратур. "Виклики гібридної війни обумовлюють необхідність не послаблення, а інституційного посилення роботи з дотримання законності та правопорядку у військових формуваннях, що ведуть бойові дії. Не можна забувати й про систематичну підготовку доказової бази, за допомогою якої будуть судити російських агресорів і їх посібників за міжнародно-правові злочини: злочини проти миру, воєнні злочини та злочини проти людяності. Займатись цим повинні люди, що знають війну не з відеоблогів і випусків новин", - заявили військові.

У полку "Азов" вважають, що для цього необхідна побудова злагодженої та ефективної системи військової юстиції, що включатиме органи військової прокуратури, військові суди та підрозділи військової контррозвідки. "Патріоти та професіонали, що діють безпосередньо у бойових порядках військ та працюють в зоні бойових дій, ефективніше захистять національні інтереси, законність, та життя військовослужбовців, аніж кабінетні юристи-реформісти", - підсумували в "Азові".

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...