Просто перестати стріляти: Зеленський вперше поговорив із Путіним

Президент Володимир Зеленський вперше провів телефонні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це розповів речник Путіна Дмитро Пєсков російському виданню ТАСС, зазначають Патріоти України.

"Обговорювалися питання врегулювання на південному сході України і спільної роботи по поверненню утримуваних з обох сторін осіб. Досягнута домовленість про продовження цієї роботи на рівні експертів", - сказав Пєсков.

"Також обговорювалася можливість продовження контактів в нормандському форматі", - додав він.

Згодом інформацію про телефонну розмову з Путіним підтвердив і офіс президента Зеленського.

"Ключовим питанням було звільнення полонених військових моряків. Також йшлося про повернення інших українських громадян, які утримуються на території РФ. Крім того, сторони обговорили продовження переговорів у Нормандському форматі", - повідомили в ОП.

Однак в українському відомстві не вказали, хто саме став ініціатором розмови, в той час як Москва підкреслює, що телефонував президент України.

Сьогодні ж Президент Зеленський анонсував свій законопроект, котрим збирається люструвати всіх держслужбовців та депутатів, котрі займали відповідні посади з 2014 року по травень 2019 року.

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...