"Просто поле с трупами": З'явилися фото наслідків бійні на полігоні у Бєлгородській області (фото 16+)

На полігоні у Бєлгородській області напередодні, 15 жовтня, троє мобілізованих уродженців Таджикистану розстріляли росіян. Попередньо повідомлялося про понад 20 загиблих призовників, двоє стрільців також було вбито, ще один зміг втекти. У мережі з'явилися фото 18+ з місця масової бійні на російському полігоні. На них видно багато тіл убитих військовослужбовців РФ, зазначають Патріоти України.

Напередодні на території військового полігону, розташованого у селі Солоті Валуйського району Бєлгородської області, мобілізовані уродженці Таджикистану відкрили вогонь з вогнепальної зброї по інших мобілізованих. Їм вдалося вбити та поранити чимало мобілізованих росіян. Однією з версій щодо причин бійні називають можливий конфлікт на ґрунті міжнаціональної ворожнечі та релігії.

За офіційними даними, які оприлюднили у міністерстві оборони РФ, стрільців було двоє. Неофіційно ж очевидці заявляють російським ЗМІ про трьох, попередньо, всі вони були вихідцями з Таджикистану. Двоє з них були застрелені, а ось третьому вдалося втекти.

Применшити у військовому керівництві РФ вирішили і кількість жертв бійні. Офіційно у МО РФ заявили про 11 вбитих та 15 поранених. Водночас російські Telegram-канали, знову-таки з посиланням на очевидців, повідомляють про щонайменше 22 трупи та 16 поранених.

Різниться також інформація щодо того, звідки були мобілізовані вбиті новобранці. За одними даними, їх привезли з різних російських регіонів, за іншими - усі застрелені "мобіки" прибули з Брянської області.

Наразі Слідчий комітет РФ порушив справу за статтею 105 КК РФ "Масове вбивство". Не виключено, що згодом вона розшириться ще й статтею 205 КК РФ "теракт".

Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...