При великій вазі мають непогану швидкість: На озброєння 28-ї бригади Сухопутних військ ЗСУ надійшли СБА "Новатор" (фото, відео)

СБА створений на посиленому й модернізованому шасі Ford F-550, а його корпус виготовлено зі сталі шведської компанії ARMOX різної твердості та товщини в залежності від зони бронювання.

Новий СБА "Новатор", що поповнив парк 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу. Фото: Фейсбук.

Цю бронемашину серійно виробляє приватне ТОВ Конструкторське-виробниче підприємство "Українська бронетехніка", повідомляють Патріоти України.

Нагадаємо, у грудні минулого року було повідомлено, що ЗСУ отримають партію з понад 40 одиниць спеціалізованих броньованих автомобілів "Новатор", вироблених ТОВ "Українська бронетехніка" на замовлення Міністерства оборони України.

СБА створений на посиленому й модернізованому шасі Ford F-550, а його корпус виготовлено зі сталі шведської компанії ARMOX різної твердості та товщини в залежності від зони бронювання.

В цілому бронемашина відповідає класу бронювання ПЗСА-4 або ПЗСА-5. Всі двері обладнані спеціальними підсиленими ригелями та замками підвищеної надійності та мають можливість відкривання ззовні в екстрених ситуаціях.

"Новатор" при вазі у 9 тонн здатен розганятися до 120 км/год. Спеціалізований броньований автомобіль від ТОВ "Українська бронетехніка" обладнаний надсучасною системою пожежогасіння та шинами підвищеної прохідності з системою RunFlat.

Окрім Збройних сил, ці бронемашини також постачаються й в Національну гвардію України. Зокрема у березні цього року компанія розпочала процедуру передачі партії СБА "Новатор", які були виготовлені в рамках державного контракту між підприємством та НГУ.

Джерело: Defense Express

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...