Прибрати Лукашенка та створити новий режим у Білорусі Путіну не буде важко. Але це не зовсім йому на руку, - політолог

Путін не полишає спроб втягнути білоруську армію у війну проти України. Ймовірно, він тисне на Олександра Лукашенка погрожуючи ліквідацією. Однак розправа над Лукашенком матиме для Путіна надто серйозні наслідки. Про це 24 каналу розповів політолог Олександр Антонюк, передають Патріоти України.

Політолог вважає, що самопроголошений президент Білорусі буде до останнього шукати можливості вибратися з пастки, в яку потрапив через Путіна. "Він (Лукашенко – ред.) прекрасно усвідомлює, чим закінчиться російсько-українська війна", – заявив Олександр Антонюк.

На території країни активно діють партизанські рухи, а мотивація білоруських військовослужбовців ще нижча, ніж у російських. Тому схилити їх до участі у війні – надто важко, вважає Антонюк.

Прибрати Лукашенка Путіну не буде важко, – Антонюк

Він зазначив, що наразі ризики вторгнення білоруських військ в Україну є не такими високими, якими були ще місяць тому.

У відповідь на запитання щодо того, чим Путін може пригрозити Лукашенку задля досягнення цілей щодо білоруської армії, політолог сказав: "Фізичною ліквідацією. Це єдине, що він сьогодні може".

"При великому бажанні прибрати Лукашенка і утворити повалений режим Путіну не буде важко. Але це не зовсім йому на руку, тому що ліквідація Лукашенка – це прискорення падіння режиму Путіна", – заявив Олександр Антонюк.

На думку політолога, самопроголошений президент Білорусі буде "петляти" від Путіна до кінця своїх днів.

Джерело: 24 канал

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...