Причарувати розчарованих спонсорів реформ: У ОП розповіли про підсумки зустрічі Єрмака та Саакашвілі з послами країн G7

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак та голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі провели зустріч з послами країн "Великої сімки", повідомляють Патріоти України з посиланням на Офіс президента України.

За підсумками зустрічі Єрмак наголосив, що Україна виконала всі зобов'язання, які взяла на себе для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"Нарешті Верховна Рада ухвалила в цілому закон про банківську діяльність. І сьогодні ми говоримо про те, що Україна повністю виконала всі умови, необхідні для укладення нової програми з МВФ", – сказав Єрмак та зазначив, що були виконані умови для повної, а не скороченої програми співпраці.

Він додав, що українська влада має намір впевнено рухатися шляхом реформ, і для посилення цього процесу президент України Володимир Зеленський нещодавно призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ, який здійснює організаційно-аналітичне забезпечення діяльності Національної ради реформ.

Міхеіл Саакашвілі, який також був присутній на зустрічі, розповів послам G7 та ЄС про плани Національної ради щодо реформ. Зокрема, перед ним стоїть завдання удосконалення податкового законодавства, продовження дерегуляції та завершення реформи митниці.

Крім того, серед завдань – координація співпраці з міжнародними організаціями. Голова Виконавчого комітету реформ зазначив, що незабаром відбудуться консультації з провідними бізнес-асоціаціями України та буде напрацьована програма Національної ради реформ, яку представлять на затвердження Зеленському.

Глави дипломатичних місій в Україні привітали ухвалення Верховною Радою закону щодо вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності та висловили сподівання на якнайшвидше продовження співпраці України з МВФ, що особливо важливо для української економіки в умовах пандемії коронавірусу та запроваджених у зв’язку з цим обмежувальних заходів.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...