ПТРК Javelin та "Стугна-П", БПЛА Bayraktar TB2, система LaserTag й легкі літаки-камікадзе: На "Широкому лані" провели навчання 10 підрозділів військ (фото, відео)

Підрозділи ЗСУ обстрілювали ворога зі стрілецької зброї, вогнеметів, ПТРК, артилерії та бронетехніки.

В рамках інструкторсько-методичних занять на базі 235-го міжвидового центру підготовки військових частин і підрозділів "Широкий лан" були проведені масштабні практичні навчання із застосуванням техніки різних родів військ, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що загалом в тренуваннях було задіяно понад 10 підрозділів різних родів військ. В основі лежали батальйонні тактичні навчання з бойовою стрільбою 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу Сухопутних Військ ЗСУ. Крім того, була залучена штурмова, винищувальна та бомбардувальна авіація Повітряних сил та безпілотні комплекси й гелікоптери.

Під час проведення активної фази навчань були відпрацьовані дії батальйонних тактичних груп з бойовою стрільбою у наступі в урбанізованій місцевості, дії малих тактичних груп, завдавання зосередженого ракетно-авіаційного удару. Під час вправ широко засовувалися новітні високоточні системи озброєння (як то ПТРК Javelin та "Стугна-П"), комплекси РЕБ, безпілотні апарати та автоматизовані системи управління.

Варто додати, що під час підготовки проведення навчань військовими був узагальнений бойовий досвід набутий Збройними силами під час проведення АТО/ООС та ретельно проаналізований та врахований досвід нещодавніх бойових дій у Нагорному Карабаху.

Активна фаза навчань складалася з кількох етапів. Першими відпрацювали свої дії безпілотні комплекси. Зокрема до навчань були злучені польські розвідувальні БПЛА Fly Eye та турецькі ударно-розвідувальні комплекси Bayraktar TB2 (без практичного завдавання ударів по цілях).

Далі були відпрацьовано захоплення умовного противника на позиціях бойової охорони. Підрозділи ЗСУ обстрілювали ворога зі стрілецької зброї, вогнеметів, ПТРК, артилерії та бронетехніки.

Другий етап навчань - бій з використанням системи двостороннього вогневого контакту LaserTag. Це сучасна автоматизована система українського виробництва (компанії SKIF) яку вперше застосували на навчаннях у цьому році.

Кінцевий етап військової операції – повітряні атаки. До бою були залучені фронтові бомбардувальники Су-24М, які з повітря прикривала пара винищувачів Су-27 Повітряних сил ЗСУ. Окрім вже більш-менш звичних засобів озброєння та військової техніки, на навчаннях вперше було показані й нові. Мова йде про застосування легкої моторної авіації та використанні надувних макетів техніки для введення в оману противника.

"Ви сьогодні спостерігали проліт легкомоторних літаків (мова йде про надлегкі українські літаки Aeroprakt A-22). Під час війни в Нагірному Карабасі вони (мова йде про старі літаки Ан-2, які Азербайджан зробив безпілотними, та ще й завантажив авіабомбами) були використані, щоб виявити систему ППО противника і знищити її", - розповів командувач підготовки Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Варто зазначити, що активна фаза інструкторсько-методичних занять тривала чотири з половиною години. За виконанням вправ спостерігав особисто Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак, командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський, а також представники родів і видів ЗСУ.

"Мета – показати нові форми, методи, способи застосування підрозділів військових частин різних родів військ. Ви сьогодні бачили тут і авіацію Повітряних сил, ви сьогодні бачили і безпілотну авіацію, ви бачили й дії механізованої бригади, й, саме головне, що все це ув’язано в один замисел", - відзначив Головнокомандувач Збройних Сил України.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...