"ПЦУ розпадеться": Філарет несподівано заявив, що мріє об'єднатися з Московським патріархатом (відео)

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що мріє об'єднатися з Українською православною церквою Московського патріархату. Про це він розповів 20 січня під час пресконференції в Києві, передають Патріоти України.

"Якщо Московський Патріарх визнає УПЦ МП як автокефальну Церкву, але в статусі Патріархату, то наступним кроком буде об’єднання Київського і Московського Патріархатів в єдину Українську Православну Церкву, але в статусі Київського Патріархату. Тоді оцей Патріархат переможе все. В результаті цього об’єднання парафії, єпархії та єпископат ПЦУ почнуть приєднуватися до Київського Патріархату. ПЦУ розпадеться і буде в Україні одна Православна Церква", – сказав Філарет.
Своїм завданням Філарет бачить збільшення Київського Патріархату, щоб "став таким же великим, як був до утворення ПЦУ". "Моя мета збільшувати єпископат, парафії, єпархії, духовенство Київського Патріархату в Україні, приєднувати до Київського Патріархату парафії в Європі, в США та в Канаді", – зазначив Філарет.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...