"Путін і Ко перейшли від ідеології КДБ-ФСБ до НСДАП. Це вже чистий расизм", - російський політолог

Затвердження указом президента РФ Володимиром Путіним за 2 липня 2021 року "Стратегії національної безпеки Росії" знаменує собою перехід верхівки Кремля до ідеології расизму. Про це науковий співробітник Академічного центру Бориса Немцова (Чехія), політолог Олександр Морозов заявив в програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським, передають Патріоти України.

Це вперше в російській історії, коли засадничий державний документ ґрунтується на расистській доктрині, наголосив він. "Погортати Альфреда Розенберга і відразу виникають певні алюзії. Расова теорія ... Тільки арійців міняємо на росіян", - зазначив своєю чергою Антін Борковський.

"Так-так-так, абсолютно точно. Це нагадує ідеологічну практику нацизму, тому що в ньому саме ця тема була присутня", - сказав Морозов, підкресливши, что йдеться про властивий теорії як нацизму, так тепер і путінізму штучний, чисто пропагандистський образ "сконструйованого ворога". Сконструйованого в расовій площині. "Кремль зрощує щось з чимось для того щоб сконструювати собі містичного ворога", - заявив політолог.

"Кремль же не показує, що є політична незгода з якимись кроками, а інтерпретує будь-які дії європейських громадських організацій, парламентських асамблей, національних урядів - нібито вони діють тільки виключно на підставі такої ірраціональної русофобії", - продовжив дослідник.

"Тепер боротьбу за якийсь"цивілізаційний код" внесено в документ Ради безпеки. Це пункти №84, 92. Там змальовується картина, за якої будь-що можна інтерпретувати як екстремізм з точки зору Кремля", - деталізував Олександр Морозов.

Крім того, гуманітарна політика РФ остаточно ставиться на військові рейки. Починаючи, з російської мови. "Цим документом Кремль перетворює на зброю питання мови", - упевнений політолог.

На додачу, заявив Морозов, на ідеологічну зброю перетворюються "цінності", "культура", "історія". "Усі ці чотири речі (російська мова, духовні цінності, культура, історія - ред.) перестають бути предметом діалогу, а стають виключно предметом війни. У цьому документі це міститься. А слідом за цим, дійсно, прийде реальна війна", - пояснив призначення нової путінської "стратегії" Олександр Морозов.

Джерело: Еспресо.ТV

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...