Путін і Сі Цзіньпін прагнуть зробити з БРІКС антизахідний блок, але Індія й Бразилія опираються, - WP


Глави Росії та Китаю планують використовувати БРІКС як інструмент протидії Заходу. Але їхньому союзу не довіряють Індія та Бразилія, які не хочуть ризикувати своїми відносинами з США та Європою. Про це інформує The Washington Post, передають Патріоти України.

Російський диктатор Володимир Путін і глава КНР Сі Цзіньпін вже давно розглядають БРІКС - економічне угруповання Бразилії, Росії, Індії, Китаю і Південної Африки - як центральне місце в їх меті протистояти глобальному домінуванню Заходу.

Ексдипломат РФ Борис Бондарєв, який виступив проти війни, заявив, що Путін і Сі стикаються з опором Індії та Бразилії, адже ці країни мають міцніші зв'язки зі Сполученими Штатами Америки та Європою.

"Ніхто в цьому блоці не бажає ставити себе в становище, в якому зараз перебуває Росія, як відкритий супротивник Заходу і США, ризикуючи збройною конфронтацією", - розповів Бондарєв.

Повідомляється, що диктатор РФ знову звинуватив Захід у тому, що той нібито хоче зберегти якусь гегемонію, яка і призвела до війни. Водночас президент Китаю мав іншу позицію. Сі Цзіньпін хотів розширити БРІКС і обговорював правила приймання нових країн-членів. Він навпаки говорив, що менталітет холодної війни все ще переслідує світ.

За даними видання, Сі Цзіньпін закликав БРІКС протидіяти розколу, порушенню постачань і “економічному тиску”. Видання розуміє це як натяк на західні санкції. Він також вимагав дотримання Статуту ООН від усіх країн.

За даними видання, на думку Сі, БРІКС має боротися з санкціями - роз'єднанням, порушенням ланцюжків постачань і "економічним примусом". Він закликав усі країни дотримуватися Статуту ООН: "Не може бути, щоб останнє слово залишалося за тим, у кого товстіша рука або найгучніший голос",.

Що відомо про БРІКС та саміт

Бразилія, Росія, Індія та Китай є засновниками БРІКC (англ. BRICS – скорочення від Brazil, Rusia, India, China, South Africa). Окрім геополітики, група фокусується на економічному співробітництві та збільшенні багатосторонньої торгівлі та розвитку.

Акронім БРІКC був придуманий у 2001 році тодішнім головним економістом Goldman Sachs Джимом О'Нілом у дослідницькій статті, яка підкреслювала потенціал зростання Бразилії, Росії, Індії та Китаю. Блок був заснований як неформальний клуб у 2009 році, щоб забезпечити платформу для своїх членів, щоб кинути виклик світовому порядку, де домінують Сполучені Штати та їхні західні союзники.

Його створення ініціювала Росія. Група не є офіційною багатосторонньою організацією, як ООН, Світовий банк або Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК). Глави держав і урядів країн-учасниць збираються щорічно, причому кожна країна бере на себе однорічне головування в групі.

Зазначимо, Південна Африка, найменший член з точки зору економічного впливу та чисельності населення, була першoю країною, що виграла від розширення блоку у 2010 році, коли угруповання стало відомим як БРІКС.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...