"Путін хоче впевнитись, наскільки серйозна Європа в намірах опиратись відвертому шантажу", - Голобуцький

"Триденний візит Шрьодера до Москви: Путін смикнув холопа на особисту доповідь "а як там настрої в Європі і Бундестазі, чи є шанс, що піддадуться на газовий шантаж"? Шрьодер в суботу через Баку рвонув до Москви: "Він не на канікулах, а проводить переговори щодо енергетичної політики в Москві", як сказала його дружина Spiegel. Пєсков не виключив зустрічі Шрьодера з Путіним", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Нагадаю, відбувається це на тлі заяви "Газпрому", що з середи поставки газу до Європи знову скоротяться вдвічі, лише до 20% потужності газопроводу "Північний потік-1" - "через необхідність зупинити ще одну турбіну".
Шрьодер - всього лише ексканцлер, при тому з втоптаною в багно репутацією і ніяким рейтингом. Тобто, офіційно він нікого представляти не може і ніяких пропозицій робити також не може. Навіть речник німецького уряду сказав, що відомство федерального канцлера не причетне до поїздки Герхарда Шредера до Москви.
Отже, це приватна ініціатива? І для чого? Це точно не спроба реваншу - "я вам привіз багато недорогого газу, якого теперішня влада вас позбавила". Бо 78 років, брудний бекграунд і сміттєвий імідж (тобто, Шрьодер далеко не 79-річний Байден) - не той плацдарм, з яким думають про владу.
Хтось заслав Шрьодера як посередника? По-перше, хто би не погребував Шрьодером і аж так ризикував вже своєю репутацією через співпрацю з найманим службовцем Кремля? По-друге, ідіотів в ЄС вже не лишилось: на цей момент вже всі мали не одну змогу переконатись, що жодні переговори з Путіним не можуть бути ефективними. Працює тільки тиск і жорсткий тиск.
Лишається протилежний варіант: це не хтось з єврочиновників послав Шрьодера розвідати, а які настрої і наміри в Путіна. Це власне Путін смикнув свого холопа особисто доповісти, які настрої в Європі загалом, в Бундестазі зокрема. Путін хоче впевнитись, наскільки серйозна Європа в намірах опиратись відвертому шантажу.
В будь-якому випадку, сьогодні Шрьодер вже вилетів додому. Сенс цієї дивної прогулянки до вигрібної ями ми побачимо, орієнтуючись на подальші кроки Кремля".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...