Путін намагається використати війну у Ізраїлі, але його вже нічого не врятує, - Telegraph

Президент РФ Володимир Путін намагається отримати вигоду з війни між Ізраїлем і терористами ХАМАС. Зокрема, Кремль хоче добитися припинення вогню, щоб отримати репутацію миротворця і збільшити вплив Росії на Близькому Сході, передають Патріоти України.

"Людина, відповідальна за пролиття величезної кількості крові по всьому світу, і особливо в Україні, тепер каже: "Зараз важливо зупинити кровопролиття", — написав у своїй статті для The Telegraph полковник армії Великої Британії у відставці Річард Кемп.

На його думку, втручання Путіна у конфлікт нічого не змінить, оскільки репутація Росії як сильної світової держави була сильно підірвана війною проти України. Російські війська залишаються в дуже важкому становищі через 18 місяців повномасштабної війни, а удари ЗСУ ракетами ATACMS по аеродромах в окупованих Луганську і Бердянську сильно принизили Кремль.

За словами Кемпа, країни Близького Сходу тепер вважають Росію "згасаючою державою". Так, у Сирії Путіну вже втрачає позиції. Йому довелось передислокувати частину сил звідти в Україну.

Експерт пояснив, що війна Ізраїлю проти ХАМАС може надати Кремлю короткочасну вигоду. Однак попри старання Путіна, Захід згуртовується навколо Ізраїлю, а Росія на його тлі виглядає "аутсайдером".

"Якщо вони бачать у цій кризі засіб для перемоги у війні в Україні, то це нездійсненна мрія: таку міг вигадати тільки зневірений диктатор", — насміхається Кемп.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...