Путін під час зустрічі із Лукашенком "показав важливі символічні жести": В ISW пояснили, про що це свідчить

Під час зустрічі із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенко президент-диктатор Росії Володимир Путін "показав кілька важливих символічних жестів". Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW), опублікованому у понеділок, 24 липня, передають Патріоти України.

Аналітики пояснюють, що свідчить про те, що Путін намагався продемонструвати владу та впевненість "у своїй зверхності над петербурзькою фракцією, яка підтримує Пригожина".

"Путін повіз Лукашенка відвідати Кронштадт у Санкт-Петербурзі – історично важливу острівну фортецю, де російські солдати та моряки провели знамените невдале антибільшовицьке повстання на початку 1921 року, яке радянський уряд остаточно придушив. Путін і Лукашенко відвідали Кронштадт разом з губернатором Санкт-Петербурга Олександром Бєгловим і молодшою донькою міністра оборони РФ Сергія Шойгу Ксенією Шойгу. І Бєглов, і Шойгу є особистими ворогами Пригожина, і публічна зустріч Путіна з Бєгловою, донькою Шойгу, і Лукашенком на історичному грунті невдалого Кронштадтського повстання майже напевно мала б сигналізувати про поразку Путіна та його лояльних кадрів у збройному повстанні Пригожина та прихильників Пригожина в Санкт-Петербурзі", - йдеться у зведенні.

Також в ISW звернули увагу, що Путін не просто так пішов сфотографуватися з натовпами місцевих російських громадян, зокрема із дітьми, перебуваючи в Кронштадті. Таким чином він намагався "представити себе популярним і улюбленим лідером серед росіян".

"Ці символічні жести вказують на те, що Путін стурбований своєю популярністю, безпекою свого режиму та низкою фракцій, які змагаються за владу у вищих ешелонах російського управління", - підсумували в Інституті.

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...

Все пішло не за планом: Контрнаступ Росії в Курській області провалився, - BILD

субота, 28 вересень 2024, 18:30

Контрнаступ російських військ у Курській області обернувся провалом, пише BILD, передають Патріоти України. Видання нагадує, що, за заявою Путіна, російська армія повинна повністю повернути під контроль всю територію Курської області. . "Утім, російсь...