Путін показав африканським лідерам текст про "нейтралітет України", начебто парафований делегацією від Зеленського в березні 2022-го на переговорах у Стамбулі

Московський диктатор скаржиться, що його начебто надурили, після того як російські недобитки зробили "жест доброї волі", повтікавши з-під Києва

Президент Росії Володимир Путін на переговорах із лідерами африканських країн 17 червня продемонстрував текст, який він назвав "договором про постійний нейтралітет та гарантії безпеки Україні".

"Він так і називається: договір про постійний нейтралітет та гарантії безпеки України. <...> Більше того, до нього є ще й додаток — я навіть не про це говоритиму, він стосується і збройних сил, і інших речей. Все прописано – від одиниць бойової техніки до особового складу збройних сил. Ось цей документ.

Він парафований [попередньо схвалений] київською делегацією, підпис стоїть. Але після того, як ми, як і обіцяли, відвели війська від Києва, київська влада, як зазвичай роблять їх господарі, викинула це все на звалище історії", - побідкався Путін.

Варто зазначити, що парафований документ не є чинним договором. І навіть якщо у перші скрутні тижні раптового нападу держави-агресора українські дипломати вели переговори про нейтралітет, їхні підписи мають лише рекомендаційний характер керівництву держави.

Додаток до договору, де перерахована гранична кількість військової техніки та чисельності української армії, яку пропонує Росія, опублікували журналісти кремлівського пулу:

- танки – 342 одиниці (Україна пропонувала 800);

- допоміжні та бойові літаки – 102 одиниці (Україна пропонувала 160);

- бойові броньовані машини - 1029 (Україна пропонувала 2400)

- артилерійські системи - 519 (Україна пропонувала 1900)

- міноменти - 147 (Україна пропонувала 1080)

- ПТРК - 333 (Україна пропонувала 2000)

- чисельність Збройних сил – до 85 тисяч осіб (Україна пропонувала 250);

- чисельність Національної гвардії – 15 тисяч осіб.

Наприкінці березня російські війська під ударам ЗСУ відступили від Києва, до околиць якого прорвалися на початку вторгнення. За кілька днів президент України Володимир Зеленський звинуватив Росію в геноциді – на звільнених територіях Київської області виявили сліди воєнних злочинів, у тому числі вбивств та зґвалтувань російськими військовими мирних жителів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...