"Путін прагне, щоб білоруси скинули Лукашенка": Клімкін розповів про справжні цілі російського "фюрера" в Білорусі

Жителі Білорусі не підтримають невизнаного лідера Олександра Лукашенка, якщо той вирішить повністю вступити у війну РФ проти України. Очевидно, цього й домагається глава країни-агресора Володимир Путін своїм військовим тиском на "союзну державу". Російський диктатор прагне, щоб народ скинув із влади білоруського лідера, щоб захопити ще й цю країну. Таке переконання висловив ексміністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв’ю для проєкту "Розмови про важливе" на 1+1, передають Патріоти України.

Дипломат вважає, що Білорусь уже напала на нашу державу, адже саме з її території в Україну заходили підрозділи російської армії, звідти досі ворог завдає ракетних ударів по українських населених пунктах.

Разом із тим Клімкін зазначив, що білоруський народ не підтримує такі дії, до яких вдаються самопроголошений лідер Лукашенко і його прихильники. За словами політика, білоруси скоріше скинуть останнього з влади, ніж підуть війною проти українців. "Ризик прямого нападу безпосередньо Білорусі дійсно збільшується. Станом на сьогодні я вважаю, що він достатньо низький. Але надалі він однозначно підвищуватиметься", – поділився думкою Клімкін.

Він додав, що це стане "хорошим шансом" для російського лідера Путіна вирішити одразу кілька завдань: створити ще одну лінію тиску по півночі України, прибрати Лукашенка. Також зазначив, що самопроголошений білоруський лідер розуміє плани російського колеги, тому він так "петляє" перед ним. Адже як тільки почне повномасштабну війну проти України – "він однозначно злетить".

"Як у Росії є пропаганда, так і в Білорусі. Але білоруси – це не росіяни, і вони війну проти нас підтримувати не будуть. Врешті-решт вони повернуться і знесуть того лідера, що насправді потрібно також Путіну: військовий тиск, знести Лукашенка і з'їсти Білорусь", – наголосив Клімкін.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...