Путін, Усманов, Ротенберг: Хто з мільярдерів РФ не встиг сховати яхти від санкцій (відео)

Розкішну мегаяхту президента Росії Володимира Путіна, яка коштує 100 мільйонів і раніше стояла у морському порту Гамбурга, евакуювали. Це стало чудовим приводом подивитися, кому ще з російських мільярдерів та топ-чиновників доведеться "рятувати" з Європи своє безцінне нерухоме майно. Про це йдеться у новому сюжеті проекту "Гроші" на телеканалі 2+2, передають Патріоти України.

Басейни, сауни, куленепробивне скло, десятки обслуговуючого персоналу, ліфти, персональний кабінет для таємничого VIP-власника та навіть міні-водоспад - це справжній пентхаус на воді. 80-метрова яхта Graceful коштує 87 мільйонів євро (понад 2,5 млрд гривень). На цій яхті розважається не якийсь арабський шейх чи мільярдер. На ній відпочивав Путін.

За даними ЗМІ, раніше ця яхта була у Чорному морі. На ній Путін, ймовірніше за все, й зустрічав та приймав у себе в гостях самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка та його сина. Це було в травні минулого року.

Путін "розжився" такою яхтою у 2014 році, в розпал військового загострення конфлікту на Донбасі. Її будували та збирали у Німеччині. Поки росіяни страждали від бідності, їх президент замовляв собі яхту.

Окрім яхти Graceful у Путіна є ще дві яхти, разом усі вони коштують майже 150 мільйонів доларів. Не відстають від нього й інші мільярдери РФ. І як би країна-агресор не вихвалялася тим, що її військовий флот нібито наймогутніший, насправді яхти "грошових мішків" Кремля коштують дорожче за усі разом узяті нові російські бойові кораблі.

Звичайно, російські мільярдери швартують свої яхти у фешенебельних портах того самого Заходу, який у РФ називають "загниваючим". Проте тепер Путіну більше не вдасться ніжитися на своїх яхтах під європейським сонцем. Яхта Graseful раптом терміново "втекла" з Німеччини до Росії. Усе через те, що вона, як й інші яхти з "потужного російського флоту" може потрапити під серйозні санкції.

Хвилюватися за свої яхти потрібно не тільки Путіну. РФ можуть загрожувати нові санкції, якщо Кремль наважиться почати вторгнення в Україну. Нині у Гамбургу й досі стоїть яхта мільярдера Алішера Усманова. Йому належить одна з найбільших яхт у світі, довжина якої - 156 метрів. Її вартість складає 600 мільйонів доларів. На борту - найбільший басейн, дизельна електростанція, джакузі та навіть вертолітні площадки. Яхта Усманова більше за "величезну гордість" РФ - фрегат "Адмірал Горшков". Але навіть вона не найбільша серед тих, які належать російським мільярдерам.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...