Путін влаштує Зеленському перевірку на міцність: Експерт розповів, чого чекати (відео)

Президент Росії Володимир Путін може влаштувати перевірку на міцність новообраному президенту України Володимиру Зеленському вже в червні на саміті "нормандської четвірки". Про це в ефірі ObozTV заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, коментуючи результати другого туру виборів президента України, повідомляють Патріоти України.

"Щодо вибудовування відносин з Росією – я думаю, зустріч у нормандському форматі, яку ініціював президент Порошенко, певно, відбудеться в червні. Набагато більша ймовірність, що вона відбудеться, якщо у нас буде новообраний президент, а не залишиться чинний. Для Путіна і для Росії важливо буде подивитися, яка це людина, познайомитися з ним і намагатися починати пропонувати свої умови, дивитися на реакцію", – пояснив Мусієнко.

На думку експерта, російська сторона почне здалеку: "Спокійно в м'якій формі будуть пропонувати поговорити. Коли побачать, що не працює, почнеться агресивна цинічна манера ведення переговорів, як Росія вміє. Вони почнуть просувати свої певні умови".

"Зараз перекручується ситуація, хочуть зробити винною саму Україну. Сказати – у вас внутрішній громадянський конфлікт, розберіться. Подивіться на останні заяви Пєскова (прес-секретаря Путіна. – Ред.) – вони дистанціюються. Вони кажуть – ми готові підтримати мирні ініціативи, але ви розмовляйте з Донецьком і Луганськом. Зрозуміло, що вони дадуть команду і ті її виконають", – пояснив він.

Мусієнко припустив, що новообраний президент навряд чи зробить щось кардинальне, щоб змінити курс країни. На його думку, РФ розраховує на вибори до Верховної Ради України.

"Загроза не тільки в президентських виборах, ще й парламентські на носі. Не будемо забувати, яка там може бути сформована коаліція. Мені здається, що на парламентські Росія теж робить певні ставки. Вони хочуть формування коаліції, яка була б максимально лояльною до них... Є певна небезпека в контексті того, що президент не може внести зміни до Конституції про зміну курсу в НАТО і ЄС, але парламентарії можуть це зробити, маючи коаліцію", – вважає експерт.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...