"Путіну мало просто контролю над Кримом. Що ми дізналися завдяки статті Медведєва", - Портников

"Здавалося б, чому в Москві повинні турбуватися з приводу саміту «Кримської платформи» і згадувати про нього через кілька місяців після його проведення? Те, що у своїй різкій статті, присвяченій російсько-українським відносинам, заступник голови Ради безпеки Росії, колишній президент країни Дмитро Медведєв особливо відзначив «Кримську платформу» — та ще й із рідкісним у політичних текстах епітетом «дебільна» — упевнений, демонструє рівень політичних претензій Кремля до українського керівництва щодо Криму", — пише оглядач Віталій Портников у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Здавалося б, чому в Москві повинні турбуватися з приводу саміту «Кримської платформи» і згадувати про нього через кілька місяців після його проведення? Адже на контроль Росії над окупованим півостровом цей саміт ніяк не міг вплинути. Держави, що направили свої делегації на саміт, неодноразово заявляли, що ніколи не визнають законності російської анексії Криму. То чого ж так переживати? А тому, мабуть, що Володимиру Путіну мало контролю над Кримом. Російський президент, упевнений, хотів би міжнародного визнання анексії півострова.

Власне, напевно, на це й розраховували в Москві у 2014 році — що міжнародне співтовариство після декількох місяців показових протестів змириться з реальністю й погодиться з тим, що Крим тепер — не частина території України, а суб'єкт Російської Федерації. І що Україна теж рано чи пізно з цим погодиться, куди вона дінеться? Те, що через сім років після окупації Криму Україна не просто не змирилася з фактом окупації й анексії своєї території, те, що Києву вдається зібрати саміт, присвячений питанням Криму, викликає в Кремлі неприховане роздратування. Розрахунок на те, що міжнародне право можна буде «пристосувати» до бажань Володимира Путіна, не виправдався.

Так, звичайно, сам саміт не може вирішити питання відновлення територіальної цілісності України. Так, питання деокупації українських території — це питання багатьох років, а можливо, і десятиліть. Але й питання визнання легітимності анексії — це навіть не питання десятиліть. Цього може просто ніколи не трапитися. Схоже, Росії більше не бути країною з міжнародно визнаними кордонами — така доля тих, хто займається крадіжкою на міжнародному рівні. Путіну та його соратникам усе це дуже не подобається.

Зараз, завдяки статті Дмитра Медведєва, ми, принаймні, знаємо, у яких висловах ці люди розмовляють про українське керівництво й українську політику. Володимир Зеленський перетворився для Кремля на ворога й людину, з якою нема про що розмовляти, багато в чому завдяки проведенню саміту «Кримської платформи». Тому що Москві, упевнений, цікавий тільки такий співрозмовник у кабінеті президента України, який визнає легітимність анексії Криму або, принаймні, ізагалі не буде про Крим згадувати. Те, що така людина на посаді президента України може ніколи не з’явитися, у Кремлі, схоже, нікому не приходить у голову".


Джерело: Крим.Реалії

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...