Путіну не вдалося досягнути жодної з головних цілей на Донбасі: Армія РФ відстає вже на 2 тижні від планів, - Пентагон

З початку вторгнення Росії в Україну президенту РФ Владіміру Путіну не вдалося досягнути жодної з основних цілей, а його військо відстає на 2 тижні від планів, передають Патріоти України.

Про це заявив високопоставлений чиновник Міністерства оборони США на закритому брифінгу для журналістів 10 травня, цитує Радіо Свобода

Пряма мова: "Він (Путін – ред.) продовжує нарощувати сили і нести втрати. Він продовжує бачити, що деякі з його можливостей зменшуються.

Переважно йдеться про артилерійський бій. Путін не досяг жодної з основних цілей. Маріуполь досі не захоплений. Опір "Азовсталі" триває".

"Ми б зараз оцінили, що він відстає на два тижні від того, на яких позиціях він хотів би бути на Донбасі та на півдні, і незрозуміло, як ситуація буде розвиватися.

Будьте впевнені, що українці можуть продовжувати захищати свою територію". "Нам не зрозуміло, наскільки змінилися будь-які стратегічні цілі Путіна.

Ми не знаємо, чи він просто хоче контролювати Донбас і оголосити перемогу, чи він хоче використовувати цей контроль для подальших атак. Ми не маємо абсолютної впевненості щодо планів Путіна".

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...