Питали, де Бандера, та били струмом: Український священик розповів про 70 днів російського полону

Настоятель одеського Свято-Троїцького храму ПЦУ Василь Вирозуб розповів про тортури у російському полоні. Священнослужитель опинився в заручниках у окупантів ще на початку війни, коли разом із евакуаційною командою прямував до острова Зміїний, щоб забрати тіла нібито загиблих українських прикордонників, передають Патріоти України.

За словами священика, путінські окупанти ставили абсурдні питання, а також застосовували струм для тортур. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Отець Василь розповів, що в евакуаційній команді на рятувальному судні "Сапфір" перебували троє священиків. Російські війська мали дати судну коридор для гуманітарної місії, однак, як звичайно не дотрималися слова і взяли в полон екіпаж.

Настоятель одеського храму зазначає, що росіяни жорстоко катували полонених. Також йому запам'яталися абсурдні питання воєнних злочинців під час допитів у тимчасово окупованому Криму.

"До останнього не вірили, що капелан та священик може не працювати з СБУ. Одне питання, друге, третє… Одне з питань "чи знаєш ти місце чи володієш інформацією про місцезнаходження Бандери?", – згадує священик.

Потім полонених переправили до Бєлгородської області, де застосовували проти полонених жорстокі тортури. Українців катували струмом, запихали цвяхи під нігті, а також тримали без їжі, води та сну. "Нема права перед цією ордою ламатися. Якщо трохи зігнешся, вони зламають", – наголосив священик.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...