Рада проголосувала за скасування недоторканності народних депутатів

Партія влади дуже поспішала, проігнорувавши правові зауваження, котрі можуть стати підставою Конституційному суду визнати постанову недійною. Свої зауваження висловлювали і "Батьківщина" і "ЄС", котрі тим не менш голосували "за"

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект про скасування недоторканності народних депутатів. За законопроект проголосували 363 обранці, зазначають Патріоти України.

Під час обговорення президент Володимир Зеленський, який був присутній у залі, неодноразово підганяв депутатів, закликами "давайте" та "Дмитро (Разумков, голова Ради – ред.), продовжуй".

Для того, щоб ухвалити закон в цілому, депутатом потрібно буде підтримати його 300 голосами.

У проекті пропонується прибрати з 80 статті Конституції два абзаци про те, що депутатам гарантується недоторканність і без згоди Верховної Ради їх не можна притягнути до кримінальної відповідальності. Якщо закон буде ухвалений остаточно, недоторканність має бути скасована з 1 січня 2020 року.

Законопроект № 7203 був внесений ще під час роботи 8 скликання Верховної Ради. Він пройшов одне голосування і був направлений до Конституційного суду. На підставі цього законопроект мав перейти до нового парламенту.

Вранці 29 серпня віце-спікер парламента Руслан Стефанчук розповів, що комітет з питань правової політики та правосуддя попереднього скликання не підписав постанову про перехід законопроекту до нової Ради.

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...

Готується стати обличчям кампанії "Інша Україна". Водиться з Януковичем і Азаровим та наставляє роги Медведчуку з охоронцем Путіна: ЗМІ про те, що поробляє Оксана Марченко

понеділок, 29 квітень 2024, 19:15

Медіа пише про те, що російські пропагандисти планують кампанію з просування політичного проєкту Медведчука "Інша Україна", обличчям якої має стати Марченко. За задумом кураторів проєкту, жінка повинна буде уособлювати "традиційні цінності" і нести від...