Радник Білого дому Салліван прокоментував заяви Трампа щодо надання позик замість допомоги іншим країнам

Використання позик як засобу допомоги іншим країнам може служити інструментом підтримки, але у разі збройного протистояння зовнішній агресії, як у випадку з Україною, та виділення гуманітарної допомоги необхідне пряме фінансування. Так прокоментував заяви експрезидента США Дональда Трампа радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України.

«У зовнішній допомозі може бути місце для позик, і воно існувало впродовж тривалого часу. Однак існує низка категорій іноземної допомоги, де такий підхід не має сенсу», – зауважив Салліван.

У цьому контексті Салліван звернув увагу на приклад України, яка продовжує боротися за своє виживання, і де необхідно забезпечити, щоб економіка залишалася на плаву. У такій ситуації розмови про позики, на відміну від прямого фінансування, «лише погіршать економічні проблеми країни», зазначив Салліван. При цьому він підкреслив, що сильніша й безпечніша Україна «є фундаментальним інтересом національної безпеки Сполучених Штатів».

Крім того, за його словами, розмови про позики недоречні у питаннях гуманітарної допомоги. «Спробуйте сказати палестинській матері в Газі, що для того, аби отримати ліки, їй треба взяти позику. Гуманітарна допомога в кращих двопартійних традиціях США ніколи не була позикою», – наголосив радник президента США.

«Тож, чи стверджують Дональд Трамп і Ліндсі Грем, що ми маємо надавати ці гроші лише як позику, і що меморандум про розуміння, який підтримувався двома партіями протягом десяти років, тепер має бути перетворений на кредит?» – зауважив Салліван.

При цьому він висловив переконання, що і Трамп, і його прибічники дотримуються іншого підходу в ізраїльському питанні.

Джерело: Укрінформ

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали:

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 8:00

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики) л...