“Разом ми здатні вистояти”: Предстоятель УПЦ Епіфаній закликав боротися за українську державність та підтримувати ЗСУ перед лицем московської навали

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до українців з закликом до зберігання тверезості духу й згуртованого опору ворогу до перемоги, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресцентр ПЦУ.

“Для нас, для українського народу, на кремлівську агресію може бути лише одна відповідь: згуртований опір, захист рідної землі, свободи й гідності, боротьба з агресором до перемоги”, — сказав Епіфаній.

Ми, український народ, можемо мати різні переконання, але держава Україна у нас – одна. Історією не раз доведено, що лише суверенна, незалежна Україна є тим простором, де громадяни різних політичних поглядів, різного етнічного походження, різні за своїми релігійними переконаннями можуть залишатися вільними, користуватися повнотою прав і свобод. І навпаки, життя на дотепер захоплених Росією українських землях Криму і Донбасу засвідчує, що разом з кремлівськими окупантами приходить кровопролиття, руїна, неволя, страх.
ЕпіфанійПредстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України

“Тож закликаю всіх до захисту України від російської агресії. Закликаю боротися за українську державність, підтримувати збройні сили та всіх наших захисників. Разом ми здатні вистояти. З Божою допомогою ми переможемо у цій боротьбі”, — додав він.

Епіфаній нагадав, що “на нашому боці – правда. Нашу державу підтримує світове співтовариство, всі люди доброї волі. Мільйони підносять щоденно свої молитви за мир для України”.

Окремо хочу звернутися до православних братів і сестер, які в Україні належать до Московського Патріархату. Кремль розширює свою агресію, використовуючи риторику “захисту православ’я”. Не чекайте, доки ваші очільники наважаться припинити мовчання і нарешті щось сказати на захист миру, на захист України – зробіть це кожен особисто. Агресор повинен почути і побачити, що ви не чекаєте його, не потребуєте його військ і його влади. Це – громадянський і християнський обов’язок кожного з вас особисто.
ЕпіфанійПредстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України

“Закликаю всіх зберігати тверезість духу, стриманість у словах і діях, не піддаватися страху. На нашому боці – правда, а значить – і Господня допомога та перемога”, — підсумував він.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони Великої Британії попередили, що Росія зберігає значну військову присутність на кордоні України, й оприлюднили карту можливих напрямків вторгнення до України.

Натомість у Кремлі переконують, що Російська Федерація продовжує відведення військ від кордонів України, але на переміщення військових формувань до місць постійної дислокації потрібно більше часу.

Водночас президент США Джо Байден запевнив, що ризик нового вторгнення Росії до України залишається “дуже високим”, оскільки біля кордонів досі перебувають численні війська РФ. Напад може відбутись у найближчі кілька днів.

Зазначимо, що розвідка Естонії стверджує, що ризик повномасштабного вторгнення Росії до України залишається актуальним. Москва може наважитись на війну в другій половині лютого 2022 року.

До слова, розвідувальна спільнота InformNapalm одержала дані, що Росія планує диверсії “під чужим прапором” проти своїх “іміджевих” об’єктів для виправдання подальшої агресії щодо України. Зокрема, спецслужби РФ розглядають можливість підірвати Керченський міст.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...