"Реалістична дата": Дипломат назвав орієнтовний рік вступу України в ЄС

Україна може стати членом Європейського Союзу 2030 року - ця дата є найбільш реалістичним терміном вступу. Про це в ефірі "Еспресо" розповів президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій, передають Патріоти України.

"Я не люблю ставити часові рамки вступу України до ЄС. Втім, від тих повідомлень, які надходять з ЄС, можна зробити висновок, що переговори про вступ України до Європейського Союзу будуть завершені 2030 року".

Дипломат, зокрема зауважив, що є статистика того, скільки часу країни проходили підготовчий період до вступу в ЄС. Рекордсменами є Фінляндія, Швеція та Австрія. А в деяких країнах роками тривали переговори щодо вступу до ЄС.

"Саме тому більш реалістичною датою для нас є 2030 рік. Втім, це лише прогнози", - пояснив він. Хандогій наголосив, що Україні потрібно багато працювати під час переговорів щодо вступу до Євросоюзу.

"Я думаю, що це буде велика помилка, якщо ми зараз будемо визначати терміни закінчення перемовин про вступ України до ЄС. Нас чекає дуже багато роботи. Нам потрібно почати рухатись у цьому напрямку і не поспішати", - резюмував президент Української асоціації зовнішньої політики.

"Нам гостро не вистачає...": Експерт пояснив, чи зможуть F-16 захистити Україну від КАБів

п’ятниця, 28 червень 2024, 7:44

Західні винищувачі F-16 самі по собі не зможуть захистити Україну від КАБів, оскільки тут потрібен комплексний підхід. Очевидно, що ефективне використання цих літаків можливе на обмежених військових ділянках. Про це розповів професор кафедри Національн...