"Рецепт масштабної громадянської війни": Піонтковський розповів, як Зеленський "підіграє" Кремлю із "формулою Штайнмаєра"

Замість того щоб збиратися пристати у Парижі на умови Володимира Путіна президент України Володимир Зеленський має "вийти з парадигми ОРДЛО" й пояснити, яким чином керівник Росії постійно шантажує його та вимагає йти на поступки Про це заявив незалежний від Кремля аналітик Андрій Піонтковський, що нині живе та працює у Сполучених Штатах, в ефірі програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на телеканалі Еспресо.TV, передають Патріоти України.

"Я не вважаю Зеленського абсолютно безнадійним. Поясніть йому ситуацію, що він дійсно буде повним лохом і лопухом, якщо він поїде на екзекуцію до Парижу. Він там перетвориться на класичного українського експерта на російському телебаченні, якого спеціально запрошують для того щоб топтати його ногами", - зазначив експерт.

Замість цього, за словами політолога, чинний глава української держави "має вирватися з парадигми ОРДЛО". "І апелювати до міжнародної підтримки, до Заходу з дуже простою річчю: 73% голосували не за ОРДЛО, 73% голосували за припинення загибелі військовослужбовців і мирних жителів. А перестрілки на лінії розмежування увесь час ініціюються і провокуються російською стороною. Ось це питання ставити потрібно перед світовою спільнотою. і тут Україна має виграшну позицію. А не нескінченно викручуватися, виправдовуватися і доповідати про виконання якихось умов по Штайнмаєру і по самовбивчому шляху об'єднання з ОРДЛО, тобто створення на території України цілком легального ворожого плацдарму", - пояснив Піонтковський.

Виконання умов "формули Штайнмайера" аналітик вважає "рецептом масштабної громадянської війни по всій території України". "Зеленський повинен, врешті-решт, це зрозуміти. Інакше цей сценарій реалізується ... Петлю ОРДЛО (йому - ред.) потрібно в останній момент зірвати і продемонструвати єдність нації в опорі російської агресії", - підкреслив Піонтковський.

Під згаданим сценарієм політолог має на увазі наступну послідовність дій Кремля: "Якщо Зеленський не займе правильну позицію, то у Росії буде блискучий привід - цілком зрозумілий для Трампа, Макрона і Меркель - для "конституційного наведення ладу", для "захисту всенародного обраного президента". Якщо Зеленський піде шляхом капітуляції, шляхом лугандонізаціі всіє України, виникне те, що називається Майданом, досить серйозний опір, мирний, конституційний опір.

Військовими провокаторами в Києві воно буде перетворено в якусь криваву кашу, відповідальність за яку буде покладено - так вона кожен день покладається телевізором - на так званих нацистів. "Врятувати всенародного обраного президента" від "нецікаво" і "бандерівців" - ось так буде називатися ця операція".

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...