Реванш, або "Перестаньте цькувати чудову жінку": Голосіївський райсуд зобов'язав ГПУ закрити справу проти Богатирьової

Судове засідання було проведено без представника прокуратури і без вивчення матеріалів провадження.

Голосіївський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу проти колишнього віце-прем'єр-міністра, екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової. Відповідне рішення було прийнято 14 серпня і оприлюднено в Єдиному держреєстрі, передають Патріоти України.

Як зазначається, адвокат екс-міністра Дмитро Бєляєв просив закрити справу через відсутність доказів винності у вчиненні кримінального правопорушення і закінчення термінів досудового розслідування. "Зобов'язати уповноваженого прокурора в кримінальному провадженні в найкоротший термін здійснити дії для закриття кримінального провадження", - йдеться в рішенні.
Визначення не підлягає оскарженню, набирає законної сили з моменту його проголошення і підлягає негайному виконанню. Прокуратура столиці на фейсбук-сторінці прокоментувала повідомлення про рішення Голосіївського суду Києва: "20.08.2019 в ЗМІ була поширена інформація про прийняття Голосіївським районним судом м.Києва рішення за скаргою адвоката про зобов'язання уповноваженого прокурора закрити кримінальне провадження щодо екс-чиновника МОЗ України, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України".

У прокуратурі також зазначили, що: "орган досудового розслідування в даному кримінальному провадженні знаходиться на території Дніпровського району столиці, в зв'язку з чим районний суд м.Києва не є уповноваженим судом для прийняття такого рішення".

Крім того, судове засідання проведено без представника прокуратури і без вивчення матеріалів провадження. Виходячи з вищевикладеного, столичною прокуратурою після отримання рішення Голосіївського райсуду м.Києва, яке поки не надійшло, буде представлена на нього апеляційна скарга.


У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....