Режим Зеленського розпочав репресії проти політичних опонентів: Порошенко дав інтерв'ю швейцарському ЗМІ щодо свого арешту

Швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung у Варшаві взяло інтерв'ю у п’ятого президента України, лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка. У розмові з журналістами політик заявив про те, що українська влада розпочала репресії проти політичних опонентів, повідомляють Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Видання акцентує увагу на тому, що час, коли були оголошені звинувачення на адресу Порошенка, невипадковий, адже давно було відомо, що він буде у Варшаві на запрошення польського Сенату.

"Зеленський, мабуть, мріє, що політик залишиться за кордоном або сяде за грати в Україні на багато років. Прокуратура перебуває під контролем президента Володимира Зеленського", – пише видання.

Neue Zürcher Zeitung наголошує, що влада в Україні розпочала репресії проти лідера найбільшої опозиційної партії у той час, коли найголовніше завдання – виступити спільним фронтом проти російської ескалації.

"Порошенко пояснює, чому справу про державну зраду було розпочато в той час, коли Київ перебуває під величезним тиском через концентрацію російських військ на східному кордоні: адже Зеленський не сприймає цю загрозу достатньо серйозно", – запевняє видання.

"Конкретно це означає, що я не буду першим атакувати. Мета Зеленського – атакувати найсильнішу опозиційну партію", – пояснює Порошенко.

Так, рейтинг схвалення діяльності сьогоднішнього президента різко впав у порівнянні з його обранням 2,5 роки тому. Порошенко пояснює це тим, що Зеленський не впорався з коронакризою, високою інфляцією та енергетичною кризою.

Нагадаємо, на думку адвоката п'ятого президента України Іллі Новикова, підозра Порошенку була сфабрикована і не має жодних правових підстав.

Раніше адвокати Ігор Головань та Ілля Новіков наголосили, що будь-які таємні рішення Офісу генпрокурора чи Печерського суду з приводу запобіжного заходу, арешту чи застави Петру Порошенку є незаконними. А якщо такі рішення підтвердяться – це означатиме, що ОГПУ як інституція остаточно знищений і перетворений на виконавця замовлень влади.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...