РФ може готувати комбіновані удари по Україні: Експерт розповів про плани ворога на осінь-зиму

Росія може використати для ударів по Україні комбіновані атаки дронами та ракетами. Таку думку висловив експерт з озброєнь, головний редактор Defense Express Олег Катков в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Виробництво крилатих ракет – нехай, умовно, 100 ракет на місяць. Якщо за жовтень ворог не випустив жодної, то от стільки він і накопичив… Якщо ми беремо минулорічний період, коли середній темп використання лише крилатих ракет був 70 за тиждень з піком понад 100 крилатих ракет, то такої можливості у ворога вже немає", – підрахував експерт.

Водночас Катков зауважив, що значно збільшилась кількість "шахедів", дронів-камікадзе. Вересень вже став рекордним – росіяни використали понад 500 дронів, а станом на зараз відомо про 220 одиниць "шахедів", випущених у жовтні.

"Ще один аспект – це балістичне озброєння, яке ворог використовував вкрай помірно протягом усього весінньо-літнього періоду, і ракет Х-22", – зазначив він.

Експерт нагадав, що для перехоплення балістичних ракет і ракет Х-22 треба мати комплекси Patriot або SAMP/T. "Можливо ворог зробить ставку якраз і на таку комбінацію у вигляді ударів "шахедами"... та ударів балістичним озброєнням", – підсумував Олег Катков.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...