РФ скромно закликали "бути більш конструктивною": Берлін зажадав від Києва прописати "формулу Штайнмаєра" в законодавстві

Міністерство закордонних справ Німеччини назвало мінські угоди незамінною основою для довгострокового врегулювання конфлікту на Донбасі. Відомство також закликало Україну імплементувати в своє законодавство "формулу Штайнмаєра". Про це йдеться в заяві представника зовнішньополітичного відомства, присвяченій річниці угоди в Тристоронній контактній групі щодо введення режиму припинення вогню в регіоні, передають Патріоти України.

"Рівно рік тому додаткові заходи щодо зміцнення режиму припинення вогню були узгоджені в Тристоронній контактній групі, в якій Росія і Україна ведуть переговори щодо врегулювання конфлікту на сході України за посередництва ОБСЄ. У результаті відбулося помітне зниження бойових дій на сході України - і, таким чином, стало менше жертв серед цивільного населення і військовослужбовців. Припинення вогню було і залишається обнадійливою ознакою того, що мир можливий, якщо у осіб, що приймають рішення, буде до цього політична воля. Однак останнім часом ми стали свідками нових бойових дій і збільшення втрат, в тому числі серед цивільного населення", - заявили в МЗС ФРН.
Також відомство закликало Росію і Україну повністю виконати домовленості, укладені на саміті нормандської четвірки в Парижі в грудні 2019 року, "щоб домогтися помітних поліпшень для жителів сходу України".
"Перш за все, ми закликаємо Росію бути більш конструктивною, ніж раніше, у вирішенні конфлікту. До неї також відноситься таке необхідне відкриття переходів через лінію дотику, яка блокувалася сепаратистами протягом декількох місяців, прогрес розмінування і вивід важкого озброєння. Україна також повинна виконати свої зобов'язання, такі як перенесення так званої "формули Штайнмаєра" в українське законодавство", - додали в міністерстві.
В МЗС Німеччини також заявили, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна бути в змозі більш ефективно контролювати режим припинення вогню на Донбасі. Для цього їй, на думку дипломатів, необхідний безперешкодний і безпечний доступ до всієї зоні конфлікту.
"Разом з Францією Німеччина продовжуватиме активно працювати над довгостроковим врегулюванням конфлікту на сході України, незамінною основою для якого залишаються мінські угоди", - резюмували в міністерстві закордонних справ Німеччини.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...