"РФ втратила досвідчених пілотів": Військовий розповів, чому авіації не було на параді у Москві

Росіяни традиційно провели парад на центральній площі Москви 9 травня. Однак авіація окупантів не брала участь у заході, нібито через погану погоду. Припускали, що російське керівництво боялось терактів. Однак як 24 каналу пояснив військовий експерт Ігор Левченко, це не так, передають Патріоти України.

Чому російської авіації не було на параді

За словами Левченка, справжньою причиною відсутності авіація у параді, стали втрати, яких Росія зазнала у війні проти України. Мовиться не лише про втрату літаків, а й про досвідчених пілотів.

"У росіян нема такої кількості досвідчених пілотів, яким можна довірити пролетіти над Красною площею, над Москвою", – підкреслив він.

Як припустив військовий експерт, ймовірно, російське керівництво боялось, щоб авіація просто не зіткнулась у небі або не впала на російську столицю. Пілоти, що залишились у резерві Росії, не мали достатньо часу для того, щоб навчитись "красиво" літати.

Нагадаємо, за підрахунками Генерального штабу Збройних Сил України, станом на 10 травня російські загарбники втратили вже 199 літаків, а також 158 гелікоптерів. Крім того, українські захисники знищили вже 26 тисяч окупантів.

Джерело: 24 канал

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: