Річниця катастрофи MH17: Глави МЗС п'яти країн. що утворили Об’єднану слідчу групу, виступили з заявою

Міністри закордонних справ Об’єднаної слідчої групи (Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України) з розслідування катастрофи MH17 виступили зі спільною заявою з нагоди сьомої річниці збиття літака Малайзійських авіаліній на Донбасі. Відповідна заява була оприлюднена прес-службою МЗС України зазначають Патріоти України.

"Ми, міністри закордонних справ Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, держави яких складають Об’єднану слідчу групу, сьогодні відзначаємо сьому річницю збиття літака Малайзійських авіаліній MH17, яке призвело до трагічної загибелі 298 пасажирів та членів екіпажу. Наші думки залишаються з тими, хто загинув на борту, з їхніми сім’ями та близькими", – зазначається у зверненні.

Міністри наголосили на важливості встановлення правди, здійснення правосуддя та притягнення винних у катастрофі до відповідальності.

"Оскільки ніщо не може повернути тих, хто втратив своє життя, або зменшити страждання та горе, яке відчувають члени сімей загиблих, для нас є вкрай важливим залишатись непохитними перед зобов’язаннями зі встановлення правди, здійсненню правосуддя та притягнення винних до відповідальності. Ми віддаємо належне співпраці відповідних слідчих органів та підтверджуємо нашу повну підтримку їх зусиль щодо встановлення істини стосовно того, що сталося", – йдеться у заяві.

Міністри також висловили впевненість в незалежності, відкритості та об’єктивності кримінального розслідування щодо підозрюваних осіб у збитті літака MH17.

"Ми ще раз висловлюємо наші глибокі співчуття сім’ям загиблих та їхнім близьким через трагедію зі збиття літака MH17", – зазначається у публікації.

Нагадаємо, у Нідерландах 7 червня розпочався розгляд по суті у справі про збиття літака рейсу МН17.

Довідка: Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

Офіційне слідство підтвердило, що ракета "Бук" привезена на окуповану територію Донбасу з Росії й належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Збройних сил Росії, яка розташована у Курській області. Влада РФ заперечує причетність своїх структур до трагедії, намагаючись перекласти відповідальність на Україну.

9 березня 2020 року в Нідерландах розпочалися судові слухання у цій справі. Підсудними є троє росіян та один українець – громадянин РФ Ігор Гіркін-Стрєлков, громадянин РФ Сергій "Хмурий" Дубінський, громадянин РФ Олег Пулатов, громадянин України Леонід Харченко. Їх усіх оголосили в міжнародний розшук. На засідання суду вони не з’являються.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...