"Рівненщина подарувала нам Кравчука...": Зеленський у промові про президентів "забув" відразу про двох ексглав держави

Президент Володимир Зеленський у своєму виступі на Майдані з нагоди 30-ї річниці Незалежності України згадав видатних українців та лише деяких президентів країни, повідомляють Патріоти України.

Так, Володимир Зеленський згадав про першого президента Леоніда Кравчука, про другого президента Леоніда Кучму та про третього президента Віктора Ющенка. Проте, у своїй промові оминув згадку про експрезидента-втікача Віктора Януковича і п’ятого президента Петра Порошенка.

«Рівненщина подарувала нам першого президента України. Чернігівщина – другого. Сумщина – третього. Донеччина подарувала нам Леоніда Бикова і Сергія Бубку. Луганщина – Володимира Даля, Кіровоградщина подарувала Карпенка-Карого і Кропивницького, а з ним і театр. Житомирщина – Лесю Українку та поезію. Полтавщина Миколу Лисенка та оперу. Тернопільщина – Соломію Крушельницьку і божественний голос. Вінниччина – Василя Стуса і незламність духу…», – сказав президент.

Варто зазначити, що сьогодні на урочистостях присутні експрезиденти Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко. До слова, Зеленський анонсував повернення поховань видатних українців та культурних цінностей з-за кордону.

Також президент Володимир Зеленський під час параду з нагоди 30-річчя Незалежності України вручив відзнаку Героя України синам видатного співака Назарія Яремчука. Ще Зеленський зробив Монатіка Заслуженим артистом України.

Довгострокова операція: "Відбивати Крим набагато легше, ніж Донбас", - військовий експерт

понеділок, 6 травень 2024, 8:22

Україна методично знищує російську протиповітряну оборону в Криму. Військовий аналітик Петро Черник розповів charter97, наскільки це важливо й коли чекати знищення Кримського мосту, передають Патріоти України. «Крим — це велика військова база. Якби вда...

Концерт Кобзона знов збирає тисячний аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 6 травня

понеділок, 6 травень 2024, 8:09

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 06.05.24 орієнтовно склали: