Роботизовану артилерію майбутнього вироблятимуть у США

Армія США до кінця осені проведе випробування нової системи бойового управління, яка, як передбачається, дозволить істотно підвищити оперативність артилерійського вогню.

Про це, як пише Breaking Defense, заявив генерал Майк Мюррей, керівник відділу перспективних розробок Армії США. За його словами, нова система дозволить зменшити час з моменту виявлення до її обстрілу артилерією з десятків хвилин до менш ніж 20 секунд, передають Патріоти України.

Війна стає все більш технологічною і вимагає постійного вдосконалення збройних сил. Старі методи бойового управління можуть бути ефективні у війні з країнами третього світу, але вони не дозволять отримати перевагу в збройному протистоянні з високотехнологічним супротивником. З цієї причини американські військові займаються розробкою нових технологій, які в майбутньому дозволять підвищити оперативність і точність нанесення ударів по цілям.
За словами Мюррея, під час майбутніх навчань буде проходити випробування трехкомпонентная система бойового управління, включаючи в себе системи розвідки, пункт обробки даних і постановки бойових завдань і безпосередньо виконавці наказів. Перший компонент буде представлений супутниковими розвідувальними системами, причому ці системи не будуть знаходитися в прямому підпорядкуванні Армії США. Дані із супутників будуть надходити в пункт бойового управління, де буде відбуватися їх автоматична обробка.
Пункт бойового управління буде розташований на об'єднаній військовій базі «Льюїс - Маккорд». За словами Мюррея, в ньому за обробку що надходять розвідувальних даних буде відповідати «знаходиться в розробці програма». Ймовірно йдеться про систему штучного інтелекту, здатна обробляти розвідувальні дані істотно швидше оператора. Ця ж програма буде відповідати за автоматичний вибір збройової системи, найбільш підходящою для знищення цілі.
Дані цілевказівки потім будуть передаватися однією з збройових систем: самохідної гаубиці M109, ударному безпілотному літальному апарату MQ-1C Grey Eagle або «якийсь ще наземної установки». Інші подробиці про майбутні випробування не розкриваються.

Перевірки будуть проводитися в рамках проекту Convergence. На випробуваннях будуть присутні британські військові. Планується, що в поточному році випробування нової системи бойового управління пройдуть в рамках Армії США. В 2021 році до випробувань залучать інші американські види збройних сил, а в 2022 році до випробувань системи вже підключаться кілька військових союзників США.

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...