"Робимо все, щоб нові винищувачі були в нашому небі якнайшвидше": Зеленський розповів, коли F-16 долучаться до ПС ЗСУ

За найоптимістичнішими прогнозами, перша ескадрилья F-16 ЗСУ може долучитись до бойових дій приблизно за місяць. За більш виваженими - наприкінці літа, або восени. Дуже багато залежить від перших успіхів Українського Контрнаступу

Робимо все, щоб нові винищувачі були в нашому небі якнайшвидше − Зеленський

Президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення 24 травня заявив, що Україна робить усе можливе, що скоротити час до появи в українському небі нових і потужних літаків з українськими пілотами.

Пряма мова Зеленського: "Цей глобальний крок (поява авіаційної коаліції − ред.) дасть змогу розширити наші оборонні можливості. Бо лише з потужними літаками система протиповітряної оборони стає повноцінною.

А з іншого боку, перший же український F-16 стане одним із найсильніших сигналів від світу, що Росія через її ж агресію лише втрачатиме – буде слабшою, ставатиме ще більш ізольованою".

За його словами, це буде сигнал, що російський терор програв, а світ, який заснований на повазі до незалежних націй і до права народів самим обирати свій шлях, вистояв.

Президент запевнив, що Україна підготує всю необхідну базу, щоб цей "авіаційний перехід відбувся максимально швидко й ефективно".

"Наші воїни вже довели, що можуть опанувати сучасну зброю так результативно, як від нас навіть не очікували. З літаками, я впевнений, буде так само успішно.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...