Родичі тувинців, що воювали в Україні, випадково знайшли їх в могилах... за 1000 км від дому

Відправлених на війну проти України жителів російської Туви, батьківщини міністра оборони РФ Сергія Шойгу, родичі виявили похованими в більш ніж 1000 кілометрів від їхнього дому – в Новосибірську, інформують Патріоти України.

Як пише видання "Новая Тыва" з посиланням на місцеві чати в Viber, родичів ліквідованих російських військових не були сповіщено про їхню смерть. Вони дізналися про все тільки за фото з цвинтаря.

Видання зазначає, що такий підхід допомагає військовому командуванню позбутися претензій родичів загиблих солдатів на виплати.

"У цих групах люди пишуть, що родичі загиблих були не в курсі не те що цих похоронів, навіть самого факту смерті цих солдатів! Тобто, виходить, "доблесне" Міністерство оборони на чолі з нашим "великим" земляком Шойгу навіть не спромагаються сповістити родичів про загибель солдатів. Очевидно, це робиться для того, щоб не платити страхове забезпечення і одноразові допомоги родичам. Інакше чому не можна навіть повідомити про смерть і дати людям поховати рідних на своїй землі?", – пише "Нова " Тива".

Місцеве видання "7×7" нагадує, що частина мобілізованих з Туви з жовтня проходила навчання в Новосибірську, де і були виявлені могили.

"Треба припинити говорити, що США зроблять. Ми повинні": Боррель зробив різку заяву про ППО для України

четвер, 18 квітень 2024, 13:59

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що не можна постійно розраховувати на США, Європа має дати Україні системи протиповітряної оборони з власних запасів. Про це...

"Закриття біолабораторій та припинення переслідування християн": Конгресвумен-республіканка висунула дивні умови для надання Україні допомоги від США

четвер, 18 квітень 2024, 13:45

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін запропонувала дивні правки до законопроєкту з допомогою для України. Про це йдеться на сторінці асигнування, передають Патріоти України. С...