Росія безсоромно порушила основні засади статуту ООН, напавши на Україну, - Байден

Російська Федерація безсоромно порушила основні засади статуту ООН, напавши на Україну. Президент РФ Володимир Путін виступив з відкритими ядерними загрозами Європі та безрозсудно знехтував зобов'язаннями режиму нерозповсюдження. Про це заявив президент США Джо Байден під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН 21 вересня, передають Патріоти України.

Його промова була спрямована на згуртування міжнародної спільноти у протистоянні російській агресії проти України. Байден перерахував порушення Кремлем статуту ООН та вказав на брехню Путіна. Він також назвав "бутафорськими" референдуми, яки росіяни планують проводити на окупованих територіях.

"Давайте говорити прямо. Постійний член Ради безпеки ООН вдерся до сусідньої країни, спробував стерти суверенну державу з карти. Путін виступив з відкритими ядерними загрозами Європі та безрозсудно знехтував зобов'язаннями режиму нерозповсюдження. Тепер РФ закликає більше солдатів приєднатися до боротьби, а Кремль організує фіктивний референдум, щоб спробувати анексувати частини України — вкрай суттєве порушення статуту ООН. Путін заявив, що йому довелося діяти та вторгнутися в Україну, бо Росії загрожували. Росії ніхто не загрожував, і ніхто, крім Росії, не прагнув війни", – заявив Байден.

Президент США наголосив, що виявлені після деокупації захоплених Росією територій України свідчення воєнних злочинів окупантів – такі, як масові поховання в Ізюмі, – і публічні заяви, що звучать у РФ, ясно говорять, що Кремль поставив метою війни знищення України як нації і як держави.

"Ця війна спрямована на знищення права України на існування як держави – просто і зрозуміло – і права українців на існування як народу", – сказав він.

Він наголосив, що міжнародна спільнота зобов'язане притягнути Росію до відповідальності за скоєні нею злочини.

"Нинішнє випробування – це випробування не лише для України, а й для всього світу", – сказав американський президент.

Байден у своєму виступі також наголосив, що США хочуть, щоб ця війна закінчилася на справедливих умовах – "на умовах, під якими ми всі підписалися, що не можна захоплювати територію нації самовільно".

Президент США вкотре наголосив, що Україна має такі самі права, як і будь-яка суверенна нація, тому Захід підтримуватиме нашу країну. "Ми будемо солідарні з Україною і проти агресії Росії, і крапка", - заявив Байден.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....