"Росія "дресирує" Німеччину і Францію": Гармаш розповів, чого добивається Кремль раптовим зривом переговорів по Донбасу

Росія зацікавлена ​​вирішити питання Донбасу до виборів в США.

Сергій Гармаш. Фото: соцмережі.

Представник окупованого Донбасу в ТКГ, журналіст з Донецька Сергій Гармаш поділився власними припущеннями про реальну причину зриву майбутніх переговорів в "нормандському форматі", передають Патріоти України.

На його думку, зустріч була скасована з ініціативи Росії, так як не погодили "проекти підсумкових документів або розбіжностей до них з боку Німеччини, Франції та України". Ультиматум Україні за постановою Верховної Ради не реалізувався, і Кремль знайшов нову причину блокування переговорів. "Проект підсумкового документа зустрічі радників 28 серпня, який був злитий в ЗМІ, показує, що РФ спочатку підготувала ультимативний документ, який не міг бути узгодженим, тобто РФ спочатку робила все, щоб зірвати зустріч", - пише Гармаш.

Гармаш вважає, що "Росія "дресирує" Німеччину і Францію, зриваючи зустріч, вже анонсовану українським президентом і німецьким міністром закордонних справ". Ці переговори стали не вигідні Кремлю після того, як Козак проявив свої емоції і відмовився від участі у зустрічах з Донбасу. Більш того, Москва має намір перенести вирішення питань в ТКГ, де немає Німеччини і Франції, а представники України дуже інертні і не пручаються. Важливо й те, що Росія зацікавлена вирішити питання Донбасу до виборів в США. Європа також має намір поставити крапку в питанні війни на Сході України до голосування в Америці, так як Берлін і Париж не хочуть активної участі США у вирішенні конфлікту. "І Росія це знає, тому Росія буде піднімати ставки, граючи на цьому бажанні Європи", - пише Гармаш.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...